dimecres, 22 d’abril del 2009

Història del F.C Barcelona

Futbol Club Barcelona, popularment conegut com a Barça, és una entitat esportiva de Barcelona (Catalunya) fundada el 29 de novembre de 1899 per un grup de joves futbolistes suïssos, britànics i catalans encapçalats per Hans Gamper.

L'equip de futbol va ser uns dels fundadors de la Lliga de futbol el 1928 i des d'aleshores és un dels 3 equips que sempre ha jugat a la Primera Divisió. Actualment és un dels equips amb més trofeus del món, destacant entre d'altres: 18 Campionats de Lliga espanyola, 24 Copes del Rei, 7 Supercopes d'Espanya, 2 Copes d'Europa, 2 Supercopes d'Europa, 4 Recopes d'Europa i 3 Copes de Fires. A més, és l'únic equip d'Europa que ha disputat sempre, des del 1955, alguna de les quatre competicions europees.

L'estadi on juga els partits com a local és el Camp Nou, amb una capacitat per 98.772 espectadors[2] i els seus seguidors son conegut com a culers. El juny del 2008, el número de socis era de 162.979[3], fet que el converteix en el segon club de futbol amb més socis del món [4], després del Benfica i seguit pel Bayern de Munich. El número de penyes repartides per tot el món era el 2006 de 1782. Tot plegat fa que sigui l'entitat esportiva més important de Catalunya i una de les més importants del món pel que fa a projecció i massa social.

Una altra de les característiques que el fan únic al món és el fet de disposar, a banda del futbol, de quatre seccions professionals més, la majoria en l'elit de les competicions esportives europees de clubs: bàsquet, l'handbol, l'hoquei patins i futbol sala. Entre les cinc secciones professionals esmentades, el FC Barcelona suma un total de 27 Copes de Europa. A més d'aquestes cinc seccions professionals, el club també té diverses seccions amateurs en d'altres disciplines esportives: hoquei herba, atletisme, patinatge artístic, hoquei gel, beisbol, voleibol, rugbi i bàsquet en cadira de rodes. D'altra banda, el club també compta amb un equip de futbol filial (Barcelona Atlètic) i diversos equips amateurs a les categories juvenils, així com equips de formació en diverses categories i en la majoria de les especialitats esportives.

Finalment, destacar que, a diferència de la immensa majoria de clubs esportius professionals a tot el món, el Barça no és una societat anònima, és a dir, que la propietat del club recau en els seus socis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada